Yenilenemez enerji kaynakları nelerdir? yüzyıllar boyunca biriken fosil rezervlerini tüketen kaynaklardır. Bu enerji rezervlerinin tükenmesine neden olur.

Bu kaynaklarda önemli bir düşüş kaydeden ve şu anda bu enerji rezervlerini sondajın yan etkilerinden etkilenen birçok ülke var. Bu ülkelerin örnekleri Çin ve Hindistan’dır.

Yenilenemez Enerji Kaynakları Nelerdir?

Yenilenemez enerji kaynakları, yüzyıllar boyunca biriken fosil rezervlerini tüketen kaynaklardır. Bu enerji rezervlerinin tükenmesine neden olur.

Bu kaynaklarda önemli bir düşüş kaydeden ve şu anda bu enerji rezervlerini sondajın yan etkilerinden etkilenen birçok ülke var.

Bu ülkelerin örnekleri Çin ve Hindistan’dır.

Dünyada fosil yakıtlar açısından yenilenemeyen kaynakların hızla bozulduğu birçok yer var. Yakında hiçbiri kalmayacak, önlemler alınmazsa.

Bu, dünyanın hızla devam eden ya da gerçekleşen bozulma sürecinden kurtulmak için tersine çevrilmesi gereken bir eğilimdir.

Yenilenemez enerji kaynakları ve yenilenemez enerji kaynakları örnekleri şunlardır:

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

1. Kömür

Kömür, dünyadaki en bol fosil yakıtıdır. Birkaç yüzyıl önce eski bitki ve hayvanların çürümesiyle oluşmuşlardı. Kömür çoğunlukla dünyanın altında bulunur ve bugün itibariyle elektrik üretimi için büyük bir yakıt kaynağıdır.

Yeryüzündeki çoğu elektrik santrali, kesintisiz olarak elektrik üretmek için büyük miktarda kömür rezervine ihtiyaç duyar. Kömür yakıldığında suyu suya dönüştürmek için kullanılan ısıyı üretir.

Buhar, daha sonra elektrik üreten jeneratörleri aktive eden türbinleri hareket ettirmek için kullanılır.

Kömür aşırı miktarda karbon içerir. Güç üretmek için yakıldığında, karbondioksit üretmek için oksijen ile karışır.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Her ne kadar bu dünyada kömür büyük miktarda mevcut olsa da, yeşil veya temiz enerjiye getirilmemesi durumunda 40-50 yıldan fazla sürmeyeceği tahmin edilmektedir.

Verimli ve ucuz bir enerji kaynağı olan kömür, istikrarlı ve büyük ölçekli elektrik üretimi sağlar.

Enerji santralleri iki tür kömür kullanır: linyit ve sert kömür. Linyit, eski bataklık ormanlarından 15 ila 20 milyon yıl önce yüksek basınç altında gelişmiştir.

Sert kömür de aynı şekilde gelişti, ancak Dünya’da 300 ila 350 milyon yıl derinliklerinde ek basınç ve ısıya maruz kaldı. Bu karbon içeriğindeki farkı açıklıyor, linyit için %30 ve taş kömürü için %80’dir. Enerji üçgeninin görüntüsü ise şöyledir.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Tedarik güvenliği: Kömür santralleri istikrarlı ve büyük ölçekli elektrik üretimi sağlar. Yeryüzünün fosil yakıtlarından en yaygın ve yaygın olarak dağılmış olan kömür, tedarikin kolayca mevcut olduğu ve bozulmaya maruz kalmayacağı anlamına gelir.

Rekabetçilik: Kömürün gücü rekabetçi bir üretim maliyetine sahiptir. Yakıt maliyetleri düşük ve kömür piyasaları iyi çalışıyor. Bununla birlikte, kömür santrali CO 2 emisyonlarını azaltan teknolojiler pahalıdır.

İklim ve çevre: Kömür santralleri yüksek düzeyde CO 2 yayarlar. Kömür madenciliği ayrıca peyzaj ve altyapı ile önemli ölçüde etkilemektedir. Eski açık döküm mayınları yeniden yetiştirilmek zorunda.

Kömür santrallerinin iklim etkilerini yönetmek için büyük çabalar  CO 2 emisyonlarını azaltmak için temiz kömür teknolojilerinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere yapılmaktadır.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

2. Petrol

Suudi Arabistan, Kuveyt, İran ve Irak  dahil olmak üzere orta doğu ülkelerinin çoğunda petrol bulunurken, Kuzey Amerika ve Kanada’da bazı sınırlı petrol kuyuları bulunmaktadır. Ülkelerin çoğu hala petrol gereksinimlerine göre bu ülkelere büyük bağımlılık göstermektedir.

Kömür gibi, milyonlarca yıl önce yaşamış olan ölü bitki ve hayvanlardan da yapılmıştı. Bitkiler ve hayvanlar öldüğünde, yoğun bir basınç ve sıcaklık yaratan kalın tabaka çamur ve kumla kaplandı. Bu fosil yakıtlar kömür, petrol ve doğal gaz bunların sonucudur.

Petrol ve yağ ile ilgili ürünlerin geniş kullanımı, büyük hava kirliliğine neden olmuştur. Araçlarda kullanılan önemli bir yakıt kaynağıdır. Yanma işleminden dolayı, yağ yakıldığında karbondioksit gibi zararlı gazlar açığa çıkar. Her gün sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde 19.7 milyon varil petrol tüketiliyor.

Petrol boru hatları veya gemiler kullanılarak diğer ülkelere taşınır. Gemilerde sızıntı, içeride veya çevresinde yaşayan hayvanları ve bitkileri etkilemektedir. Sadece birkaç yıl sonra, British Petroleum (BP) petrol içeren bir gemi, petrol sızıntısına neden oldu ve bu da denizde yaşayan birçok balina, balık ve küçük hayvanın öldürülmesine neden oldu.

Örneğin soğuk kış günlerinde, diğer bitkiler yeterli enerji veremediğinde yağ genellikle bir yedek yakıt olarak kullanılır.

Kömür gibi, petrol, Dünya yüzeyinin altında kalan bitkilerden ve diğer organizmalardan yapılır. Yoğun basınç ve yüksek sıcaklıklar altında, bu organizmalar milyonlarca yıldan fazla değişmiştir. Yağ, gözenekli kayadaki ceplerde veya petrol kumu olarak toplanır.

2011 yılında dünyanın en büyük petrol üreticileri Suudi Arabistan, Rusya, ABD, İran, Çin ve Kanada’dır. Petrolün büyük bir kısmı benzin, dizel yakıt ve uçak yakıtı olarak rafine edilir. Isıtma yağı olarak daha küçük bir kısım kullanılır.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Petrol de elektrik üretmek için kullanılır. 2008 yılında, dünya elektrik üretiminin yüzde 5’i petrolden geldi. AB’de petrol, 2008 yılında elektrik üretiminin yüzde 3’ünü oluşturdu.

İklim ve çevre üzerindeki olumsuz etkiler, yağ, çevreye zarar verebilecek çeşitli öğeler içerir. Yakma işlemi, iklim değişikliğine katkıda bulunan karbondioksit oluşturur.

Kükürt dioksit, toz ve azot oksitler de üretilir. Yağ ekstraksiyonu ayrıca büyük miktarlarda tatlı su gerektirir. Ekstraksiyon ve nakliyede belirgin bir petrol sızıntısı riski vardır.

Yağ, pik yüklü bir enerji kaynağıdır. Petrol, farklı güç santrallerinde elektrik ve / veya ısı üretmek için kullanılabilir. Yağ, diğer bitkilerin sorunları olduğunda veya soğuk kış günlerinde yeterli enerji sağlayamadığında sadece pik yük yakıtı olarak kullanılır.

Avrupa enerji sisteminde elektrik ve ısı üretmek için petrolün önemi azalır. Bir olasılık (örneğin, İsveç’te göz önünde bulundurularak), pik yük tesislerinde yağın biyoyağ ile değiştirilmesidir.

Başka bir olasılık ahşap pelet kullanmaktır. Bununla birlikte, bu iki çözümün bazı dezavantajları vardır. Biyo-yağ uzun süreli depolama için uygun değildir ve odun peletlerinin kullanımı önemli yatırımlar gerektirir.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

3. Doğal Gaz

Doğal gaz, metan, etan, propan ve bütan dahil olmak üzere birkaç gazın bir karışımıdır. Tamamen yanar ve hiçbir kül bırakmaz. Neredeyse hiç kirlilik yaratmaz ve en temiz fosil yakıtıdır.

Bu gazlardan, metan çok yanıcıdır. Rengi, tadı ya da kokusu yoktur. Bu, bazı kimyasalların ayrı evlere sağlanmadan önce eklenmesi ve böylece sızıntının kolayca tespit edilebilmesidir.

Orta Doğu ülkeleri, özellikle İran ve Irak, yüksek doğal gaz rezervlerine sahiptir. Bu yakıt kaynağının güzelliği, neredeyse hiç kirlenmemeye, ucuz ve çevre dostu olmasına neden olur.

Doğal gaz çok yönlü bir enerji kaynağıdır ve Avrupa’nın enerji karışımında hayati bir rol oynar.

Doğal gaz çeşitli endüstriyel işlemlerde kullanılır ve ısıya ve elektriğe dönüştürülür. Hanelerde ısıtma ve yemek pişirmek için kullanılır.

Milyonlarca yıl içinde biyolojik maddenin yavaş ayrışmasıyla oluşan bir fosil enerji kaynağıdır. Genellikle yağ ile aynı yerlerde bulunur. Gaz kokusuz, renksiz ve yaklaşık yüzde 90 oranında metandan oluşur.

AB’de gaz önemli bir enerji kaynağıdır. Eurogas’ın son tahminlerine göre, 2015 yılında gaz tüketimi 2014 yılına göre yaklaşık% 4 arttı.

Bu artış, ilk dört yılda, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatındaki artışın arzın daha fazla çeşitlendirilmesine vurgu yaparak yansıtıldı.

Eurogas tarafından bugün yayınlanan 2015 için ilk tahminler, AB-28’deki gaz tüketiminin 4,603,6 terawatt-saat brüt kalorifik değeri (TWh GCV), 426,3 milyar metreküp (bcm) ya da 356,3 milyon ton petrol eşdeğeri net kalorifik olduğunu göstermektedir. Değer (mtoe NCV). AB, başta , Cezayir ve Katar olmak üzere net doğal gaz ithalatçısıdır.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Norveç, Hollanda, Birleşik Krallık, ülkeler arasındaki büyük farklılıklar Avrupa ülkeleri arasında gaz tüketiminde büyük farklılıklar vardır. Ana pazarlar Almanya, İngiltere ve İtalya’dır (AB gaz tüketiminin% 50’si), bunu Hollanda, İspanya ve Fransa takip etmektedir.

Hollanda, Avrupa’nın en büyük gaz sahasına sahip, Groningen’deki Slochteren ve neredeyse tüm haneler (% 98), 1960’lardan bu yana 200.000 km’den fazla bir şebekeye sahip.

Enerji üçgen, toplumu enerji ile beslerken, üç önemli boyut arasında bir denge kurulmalıdır: rekabet gücü, arz güvenliği, çevre ve iklim. Tek bir enerji kaynağı, tüm boyutlardan optimal değildir. Bu enerji üçgeni doğal gazın artılarını ve eksilerini gösterir.

Enerji üçgeninin görüntüsü, iklim ve çevre: Doğal gazın yanması, diğer fosil yakıtların yanmasından daha az ölçüde olsa da CO 2 yayar.

Doğal gaz, böylece sürdürülebilir bir enerji sistemine dönüşümde bir geçiş yakıtı olabilir. Dengeleme gücü olarak doğal gazın rolü, güneş ve rüzgar enerjisi gibi dalgalanan üretim ile yenilenebilir enerji kaynakları olarak artacaktır.

Tedarik güvenliği: Doğal gaz, elektrik üretiminde yüksek bir esneklik sağlar ve dengeleme gücü olarak işlev görmesini sağlar. Sarf malzemeleri bir miktar belirsiz olabilir ve doğal gaz ihraç eden bazı bölgeler politik istikrarsızlıkla karşı karşıyadır.

Geleneksel olmayan şeyler gazı gelişimi bu belirsizlikleri azaltabilir. Teknolojik gelişmeler, daha fazla miktarda doğal gazın daha verimli ve ucuz yöntemlerle çıkarılmasına imkan verecek ve arz güvenliğini artıracaktır.

Rekabet Edebilirlik: Doğal gaz diğer fosil yakıtlara göre daha pahalı bir enerji kaynağıdır ve kısmen de petrol fiyatıyla eşleşmesinden dolayı önemli fiyat değişimlerine tabidir. CO 2 fiyatları yükseldikçe doğal gaz daha rekabetçi hale gelecektir.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

4.Bor

Dünyadaki tüm bor rezervinin %70 Türkiye’de Ege bölgesindedir. ABD’de ise %30 bulunmaktadır. Ülkemizde borun bulunduğu yerler Kütahya (Emet), Balıkesir (Bigadiç, Susurluk, Sandıklı), Bursa ve Eskişehir (Seyitgazi).

Az miktarda radyoaktif malzeme çok fazla enerji üretir. Ham maddeler nispeten ucuzdur ve oldukça uzun sürebilir. Atmosferik kirleticilerden vazgeçmez. Nükleer reaktörlerin çalışması pahalıdır.

Nükleer atık çok zehirlidir ve yüzlerce veya binlerce yıldır güvenli bir şekilde depolanması gerekir (depolama çok pahalıdır). Nükleer maddelerin sızıntısı insanlar ve çevre üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir. En kötü nükleer reaktör kazası 1986 yılında Çernobil’de oldu.

Bir fosil yakıtın oluşması için gerekli olan üç önemli adım vardır: organik madde birikimi (hayvan veya bitki kalıntıları), oksitlenmesini önlemek için organik maddenin korunması ( örneğin, denizde veya bataklıkta olmak üzere havanın dışarıda bırakılması) ) ve organik maddenin petrol veya doğal gaz gibi bir fosil yakıtına dönüştürülmesi.

Bu, tipik olarak, tortu tabakaları tarafından kaplanan organik maddenin, basınç ve ısıyı arttıran (50-150 ° C) olmasından kaynaklanır. Fosil yakıtlar yenilenemez olarak tanımlanmıştır, çünkü bu işlemin gerçekleşmesi milyonlarca yıl sürer.

Yanan fosil yakıtlar, sera gazlarından biri olan karbondioksit üretir. Kömür yakma – bir fosil yakıt – değil sadece üreten karbon dioksit, aynı zamanda, hava kirliliği arttıran hava içine sülfür serbest bırakır.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Fosil yakıtlar için tahmini süre

Petrol: 50 yıl

Doğal gaz: 70 yıl

Kömür: 250 yıl

Yenilenemez Enerji Kaynaklarının Geleceği

Yenilenemez enerji kaynakları, dünya sanayi kompleksini çok uzun bir süre boyunca körükledi. Bu sektörde kelimenin hızlı açlıkla karşı karşıya kaldığı bir noktaya ulaştı. Ayrıca, işlerin amaçlandığı gibi çalıştığından emin olmak için dikkatlice bakılması gereken başka ilişkili etkiler de vardır.

Ancak durum böyle değil. Bu fosil yakıtların kullanımının artmasıyla birlikte, hem hayvan hem de bitki yaşamını etkileyen arazi kirliliği ve hava kirliliği gibi birçok çevresel etki vardır.

Yenilenebilir olmayan kaynakların geniş kapsamlı sonuçları açıklanamaz ve herhangi bir şey yapmak için çok geç olmadan eğilimin tersine çevrilmesi gerekiyor.

Yenilenemez enerji kaynaklarında karbon önemli bir yakıt kaynağıdır. Yanma gerçekleştiğinde, karbon oksijenle karıştırılır ve karbondioksit oluşturur. Bu çevreyi kirletir ve küresel ısınmaya neden olur.

Son birkaç yılda, karbondioksit konsantrasyonu sadece atmosferde artmıştır. İklim değişikliği, asit yağmuru ve mevsimlerdeki değişim, pek çok insan tarafından gözlemlenen diğer etkilerden bahsetmiyor. Çok fazla sorun, kıt kaynaklar ve artan fiyatlar ile bu kaynaklar ömür boyu kullanılamaz. Bazı alternatif enerji kaynaklarını aramak ve çevremizi zararlı gazlardan korumaktır.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Yenilenemez Enerjinin Avantajları

1. Enerjide yüksektir.

  • Kömür ve petrol gibi yenilenemeyen enerji kaynakları, ünite başına güneş enerjisi veya rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla enerji sağlamaya eğilimlidir.

2. Dünya genelinde hareket etmek mümkündür.

  • Kömür veya petrol varilleri gibi katı, fiziksel formda olma eğilimi gösterdikleri için, yenilenemez enerji kaynakları genellikle yerden bir yere kolaylıkla alınabilir. Bu, yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş veya rüzgar enerjisi gibi) harcanmasına uygun olmayan bölgelerde yaşayan insanlar için uygun olabileceği anlamına gelir.

3. Karlıdır.

  • Kömür madenciliğinde, petrol satışında veya doğal gaz boru hatlarının yapımında yapılacak çok sayıda kar var.

4. Gelenekseldir.

Birçok insan için odun ve kömür ateşi rahat ve geleneksel bir şeydir. Birçok makinenin, şöminenin ve enerjinin kullanıldığı diğer yerler, yenilenemeyen enerji kaynakları ile kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

5. Kullanımı kolaydır.

Yenilenebilir olmayan enerji kaynaklarının evde ya da büyük bir fabrikada yanması oldukça kolaydır.

6. Maliyet etkindir.

Birçok yenilenemez enerji kaynağı (örneğin doğal gaz gibi) aslında birim başına oldukça ucuzdur.

7. İş yaratmaktır.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının çıkarılması, taşınması ve rafine edilmesi bunların kullanılmasına yönelik makinelerin oluşturulmasının yanı sıra bol miktarda iş yaratır ve böylece bir ülkenin ekonomisini sürdürmenin bir yolu olabilir.

yenilenemez enerji kaynakları nelerdir

Yenilenemez Enerjinin Dezavantajları

1. Zamanı etkin kullanamazsınız.

  • Madencilik kömürü, petrol arama, doğal gazın çıkarılması ve taşınması için matkaplar ve borular inşa etmek çok zaman alıcı süreçlerdir. Bu enerjiyi almak için çok çaba harcıyor!

2. İklim değişikliğine olumsuz katkı yapar.

  • Yanan kömür, petrol ve doğal gaz, küresel ısınmaya katkıda bulunan büyük miktarlarda karbondioksit ve karbon monoksit salmaktadır. Bu kimyasallar ozon tabakasını tahrip eder, okyanusları asidik hale getirir ve karbonla doyurur ve hayvanların nefes alması ve bitkilerin gelişmesi için havayı daha zor hale getirir.
  • Atmosferdeki karbon zengin havası “manto” yaratarak, ayrıca, bu kimyasallar Güneş ışınlarını yakalayın ve atmosferi çok daha sıcak bir hale getirin: sera etkisi söz konusudur. Sera etkisi denir, çünkü atmosferi devasa bir sıcak sera gibi yapar.

3. Asit yağmurunu tetikler.

  • Yanan fosil yakıtlar, yağmurun asidik hale gelmesine neden olan oksitleri (sülfür oksit dahil) açığa çıkarır. Bu yaban hayatı için çok zararlı ve aynı zamanda binaları aşındırır.

4. İnsanlar için tehlikelidir.

  • Fosil yakıtlar gibi yenilenemeyen enerji kaynakları karbon monoksit yayabilir. Bu, insanlar için tehlikelidir ve solunduğunda solunum problemlerine ve ölüme neden olabilir. Özellikle tehlikelidir çünkü renksiz ve kokusuzdur.
  • Bu nedenle insan gözü veya koku duyusu tarafından algılanmaz. Yenilenebilir olmayan yakıtların kullanılmasının, daha az tehlikeli olan yenilenebilir enerji kaynakları söz konusu olduğunda riske değip değmeyeceğini kendimize sorabiliriz.

5. Gelecek nesiller için geçerli değildir.

  • Çünkü tanım olarak yenilenemeyen, yenilenemeyen enerji kaynakları tükenecektir. Bu, insanların hayatlarımızı sonsuza dek sürdürebilecekleri anlamına gelir. Aslında, yenilenemeyen birçok rezervimiz bu yüzyılın sonunda tükenebilir.
  • Yenilenebilir olmayan enerji kaynaklarının kullanılması, altyapı, konut ve fabrikalarımızın yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya hazır hale getirmek için adım atmadan çok bencil olduğu söylenebilir. Dahası, yenilenemeyen tüm enerji kaynaklarının şimdi, gelecek nesiller için ayrılmadan kullanılmasının bencil bir eylem olduğu söylenebilir.

6. Kirlidir.

  • Pek çok yenilenemez enerji kaynağı zararları oldukça kirlidir ve evdeki eşyalar üzerinde kurum ve kir bırakır. Fabrikalarda kullanıldığında, bina ve kaldırımları kapatabilecek ve şehirleri kirli ve kirli hissedebilecekleri havaya kurum ve diğer kirli maddeleri saldılar.
  • Modern şehirlerin bazılarının şikayet ettiği ve onları karanlık ve bulutlu görünmesine neden olabilecek dumanların ortaya çıkarılmasının bir nedeni, kirli, yenilenemeyen enerji kaynaklarının aşırı kullanımıdır.

Sonuç
Yenilenemez enerji kaynaklarının avantajları olsa da, bunların dezavantajlarından çok daha fazla olduğu görülmektedir. Yenilenemez enerji kaynaklarının zararları enerji açısından uygun ve zengin olmalarına rağmen, örneğin yenilenemeyen fosil yakıtlar çevre için çok kötü ve insan sağlığına zararlı. Dolayısıyla, insanların alternatif  yenilenebilir enerji kaynaklarını en kısa zamanda kullanmaya başlaması zorunludur.

Yenilenebilir olmayanlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapmak, düşündüğümüzden daha kolay! Ve bu konu yenilenebilir enerji kaynaklarımızın birçoğunun birkaç on yıl içinde tükeneceğini düşünürsek, bu konu acil hale geliyor. Gelecek nesillere doğru şeyi yapmak için şimdi harekete geçmemiz önemlidir.

Yenilenemez Enerji Kaynaklarına Alternatif

Başka alternatif enerji kaynakları bulmakta olan birçok aktif grup vardır. Mesela, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve azaltılması artmıştır. Dünya çapında, temiz, yenilenen, sürdürülebilir ve geniş çapta mevcut olduğu için bu enerjiden faydalanmak için çeşitli yenilenebilir enerji projeleri bulunmaktadır.

Çoğu insan, bu projelerin bile, elektrik üretmek için dolaylı olarak fosil yakıt tüketdiğini iddia etmektedir. Üretmek için fosil yakıt kullanan fabrikalarda türbin, jeneratörler, bıçaklar, güneş panelleri, transformatörler ve diğer birkaç küçük parça imalatı yapılmaktadır.

Ancak, yenilenebilir enerji uzmanları, bu tesisler tarafından üretilen enerjinin, bu bileşenlerin yapımında harcanan enerjiden çok daha yüksek olduğunu söylüyorlar.

Her ne kadar bu enerji kaynakları son birkaç on yıldan beri kullanımda olsa da, ancak son birkaç yılda yenilenebilir enerjinin hızını artırdığı görülüyor. Bu projelere büyük yatırımlar yapıldı ve dünya çapında birçok şirket, çeşitli ülkelerdeki rüzgar çiftlikleri, güneş tarlaları ve hidroelektrik santralleri kuruyor. Nükleer enerji de momentum kazanmıştır.

Her ne kadar radyoaktif atıklar biçiminde bazı zehirli maddeler salınması nedeniyle yenilenebilir bir kaynak olarak görülmese de, sürdürülebilir bir enerji kaynağıdır.

Yıllar sonra bile, dünya enerji üretiminde yenilenebilir enerjinin payı% 20’den azdır. Ancak, 2020 yılına kadar yenilenebilir enerjinin, dünya elektrik üretiminde büyük payı olacağına inanılmaktadır.

Kömür madenciliği olduğu gibi baskın olarak, çevre kirliliğin yanı sıra diğer birçok ilgili etkiden kurtarmak için sınırlandırılmalıdır. Bu, yenilenebilir enerji kaynaklarına girmek için planların yapılmasından önce, 19. yüzyılın başlarında büyük bir enerji kaynağıydı. Petrol aramaları bir zamanlar en iyi ticaret ve yatırım yapmaktı.

Günümüzde herhangi bir keşif beklemede olan bir çevre felaketidir. Jeotermal güç, çok fazla enerji veren bir diğeridir. Kötü olan tek şey, geniş çevresel etkilere sahip yenilenemeyen bir enerji kaynağıdır. 

Havada karbon monoksit serbest kaldığında, oksijen ile bağlanır ve bu belirli alanda oksijen yüzdesini azaltır. Bu, karbon dioksiti oluşturmak için çevreden gelen oksijeni yok ettiği için boğulma kabiliyetine sahip bir gazdır.

Yorumlar (0)

* Yorumların Onaylanması İçin Türkçe Yazım Kurallarına Dikkat Edin!